Tuesday, 28 November 2006

Pressmeddelande: Klurendrejeriet(TM) 2007

Pressmeddelande

Uppsala, 28 november 2006


Klurendrejeriet
– Sveriges svåraste tävling?

För tredje året i rad arrangeras tävlingen Klurendrejeriet av tidningen Ultunesaren med start 12 december (officiell kickoff sker veckan innan 5 december). Tävlingen är unik i sitt slag i Sverige och kan ses som en kombination av frågesport, faktasökande och ett annorlunda tidsfördriv. Årets upplaga, Klurendrejeriet 2007, består av femton frågor vars svar nås genom såväl kunskap, finurlighet och ett gott bildsinne. För alla som gillar att knäcka julnötter är med årets mattema helt perfekt! Tävlingen har dessutom en officiell engelsk översättning, vilket gör att deltagare från hela världen kan delta. De fyra främsta deltagarna bjuds in till final i Uppsala och gör upp om titeln Årets klurendrejare och förstapriset, en flygresa med SAS för två personer tur och retur till ICEHOTEL i Jukkasjärvi, inklusive två hotellnätter. Övriga priser kommer från IKEA, Nationalnyckeln, Hälle Krukmakeri, Akademibokhandeln LundeQ samt restaurangerna Texas Long Horn och Wallins matsalar i Uppsala.

Ingen kan allt, men alla kan något

Klurendrejeriets gåtor är avsevärt svårare än de problem man normalt kan lösa i andra tidningar och tidskrifter. Frågornas karaktär gör dock att det ofta är lättare att arbeta i grupp, något som passar utmärkt kring juletid då släkt och vänner träffas. Med detta i åtanke är det ingen slump att tävlingens motto är att ingen kan allt, men alla kan något. Att vara med i tävlingen kostar ingenting, men varje tävlande är begränsad till endast ett inskickat svar per person.


För mer information om Klurendrejeriet eller en gratis kopia av tidningen Ultunesaren, kontakta:

Daniel Lundberg (red.)
Ultunesaren
Ultuna studentkår
0739-43 59 36 .
ultunesaren@stud.slu.se
www.ultunesaren.se

Klurendrejeriet – Sveriges svåraste tävling?
Klurendrejeriet – ingen kan allt, men alla kan något!
Klurendrejeriet – sök länge men bli inte för långsökt!Ultunesaren är sedan 1939 Ultuna studentkårs tidning och trycks i cirka 2500 exemplar. Tidningen erbjuds även i digital version i pdf-format på dess hemsida (www.ultunesaren.se).


# # #

No comments: