Fråga 10 handlade om någonting som serveras till de flesta rätter: sås! Denna palindrommat kommer i många former, men enligt det franska köket finns det inte ett oändligt antal grundsåser, tvärtom, för följer man Auguste Escoffiers skola finns det bara sex stycken. Auguste reviderade Antonin Carêmes fyra grundsåser (allemande, béchamel, espagnole och velouté) till att innehålla hollandaise, mayonnaise och tomate, medan allemande fick på foten. Frågan besvarades korrekt av 0 % av deltagarna och var värd 35 poäng. Rätt svar: L
Se så(s), det var väl inget ...
Question 10 dealt with the "condiment" that is served to most dishes in one form or another: sauce! It may seem as if it comes in un endless amount of forms, but following the French cuisine there certainly is a limited amount of mother sauces. Chef Auguste Escoffier had revised the masterchef Antonin Carême's list of four sauces (allemande, béchamel, espagnole, and velouté) to include three more (hollandaise, mayonnaise, and tomate) and removing the Germany-inspired one. The question was answered correctly by 0 % of the participants and was worth 35 points. Correct answer: L
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment