Sunday 18 November 2007

Kallt och rått (Nice, mice and ice)

På norra delen av norra halvklotet må vintern vara i ankommande eller kanske till och med redan här. Vad sägs då om att beställa den förmodligen dyraste efterrätten i världen, The Frrrozen Haute Chocolate, som innehåller såväl 28 olika kakaosorter som bladguld? Dessutom ligger en diamantbeprydd guldkedja vid glasskupans botten. Om du är sugen på en sådan dessert får du bege dig till restaurangen Serendipity 3 i New York med 25000 dollar på fickan, men det kan vara läga att vänta med biljettbeställningen. Restaurangen har i dessa Råttatouille-tider varit tvungen att (tillfälligt) stänga efter det att den andra raka hälsoskyddskontrollen funnit skadedjur av varierande slag. Kanske priset kan förklaras med att specialtränade möss tillverkar den dyra desserten. Vi vanliga dödliga nöjer oss med standardvarianten för sju och en halv dollar.





Lovar guld och gnagna skogar?


On the northern part of the Northern Hemisphere, the cold season is coming or possibly already here. How about celebrating this with the most expensive dessert in the world, The Frrrozen Haute Chocolate, containing both 28 cocoas and edible gold-leaf? On top of this, though technically it is on the base of the goblet, you receive a diamond-covered 18 karat golden bracelet. If money is no object, head for
Serendipity 3 in New York with your $25,000, though it may be worth waiting with your booking. In these Ratatouille-inspired times, the restaurant has been forced to (temporarily) shut down after the second health inspection in a row found critters of various kinds. Perhaps the high price can be justified after all, if it turns out that the luscious treat was prepared by specially trained rodents. The rest of us will surely settle for the standard $7.50 original.

No comments: